Head full of ideas

Head full of ideas

Mijn hoofd stroomt soms over van de ideeën. Dingen die ik wil maken, boeken die ik wil lezen, recepten om uit te proberen, reizen die ik wil maken of plekken waar ik zou willen slapen (mijn grootste droom is slapen in een strandhuisje). Ik probeer om zoveel mogelijk van die ideeën ook echt uit te voeren maar dat heeft één nadeel: ik heb altijd – op zijn minst – drie dingen waar ik mee bezig ben… Herkenbaar? Dit zijn de drie projecten van het moment:

Copperpipe Lamp, koperbuis, koper

Project #1 – koperbuislamp voor boven de eettafel
Gezien bij Herbert & Thiska en op Pinterest, een lamp gemaakt van koperbuis. Ik was verliefd en ik besloot: wij moesten ook zo’n lamp. Sinds begin mei is de Praxis mijn nieuwe buurman, dus ik haalde alles in huis en ging aan de slag. Dit ging ik wel even doen, dacht ik. Op Youtube vond ik filmpjes over snoeren strippen & fittingen aan snoeren maken dus dat kon niet mis gaan… Gelukkig heb ik een MacGyver in huis die wél weet hoe dat moet (zonder filmpjes, duh, mannen kunnen dat gewoon) en hielp Hans mij met het aansluiten van de snoeren en fittingen. De lamp hangt dus project #1 is geslaagd. En ik ben er héél blij mee!

Project #2 – dekentje breien voor Lilly Mae
Hiervoor schaam ik me eigenlijk een beetje, maar goed, ik wil jullie vertellen over mijn projectenmanie dus dan hoort dit er ook bij. Vorig jaar januari (ja, echt…) beloofde ik Natascha om een dekentje te breien voor haar dochtertje Lilly Mae. Na drie keer opnieuw begonnen te zijn (omdat ik steken had laten vallen of het patroon niet meer klopte) eindigde het hele project in een tas. Die tas verhuisde naar verloop van tijd naar de berging en toen ik vorige week op zoek was naar iets kwam ik het weer tegen. SHIT, he-le-maal vergeten. Ik besloot opnieuw te beginnen en ben nu ongeveer op één derde van het dekentje, dus Lilly Mae, je moet er even op wachten maar dan heb je ook wat!

Instax mini 90 neo classic

Project #3 – lijst maken voor polaroids
Al jaren hadden we het erover en toch kochten we er nooit een: een polaroid camera. Nu Fujifilm de polaroids weer nieuw leven in heeft geblazen kochten we de Instax mini 90 NEO CLASSIC, een camera die net even wat meer functies heeft dan de Instax Mini 8 die je nu bij o.a. de Hema kunt kopen. Om de polaroids niet in een la te laten verstoffen bedacht ik dat ik ze op wilde hangen. Een canvasdoek, een likje verf erover, wat touwtjes spannen en knijpertjes er aan vastmaken. Klinkt simpel – is het ook – maar ik moet het alleen nog wel even doen…Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.