TAG: 25 food vragen

IMG_8497-1 kopie Op diverse blogs zag ik deze tag langs komen en ik kreeg meteen zin om hem in te vullen! Benieuwd naar mijn favoriete restaurant, lievelingseten of wat er op mijn food bucketlist staat? 🙂

Wat is je favoriete ontbijt? Ik wissel altijd graag af met mijn ontbijtjes, als ik elke keer hetzelfde eet dan gaat het me gauw vervelen. Een favoriet van de laatste tijd is havermout met appel & kaneel of een cracker met avocado.

havermout

Dit is haast een kommetje met appeltaart, zó lekker!

Hoe drink je je koffie? Sinds ongeveer een maandje hebben wij een nespressomachine met een losse melkopschuimer. Het liefst drink ik een cappuccino met sojamelk of een gewone koffie met een zoetje.

Wat zit er op je lievelingsbroodje? Brood eet ik niet zo heel erg veel, maar ik ben er wel heel dol op. Mijn lievelingsbroodjes zijn de sandwich kiprollade, kerrymayonaise, avocado, spek-ui crumble & sla van Picknick of gewoon alle broodjes van Lof der Zoetheid!

Soep of salade? Wat een moeilijke! Maar ik denk dat ik dan toch voor salades kies, want die zijn elk seizoen lekker en handig om mee te nemen.

markthal rotterdam

De Markthal is echt een paradijs als je van lekker eten houdt.

Wat is je favoriete kookboek? Dat verschilt, maar op het moment kook ik denk ik het meest uit Eet Puur van Madelon de Joode.

Nooit meer zoet of nooit meer hartig? Nooit meer zoet. Al zou ik het wel héél erg missen!

Koekjes bakken!

Koekjes bakken!

Welk keukenland is je favoriet? Ik had tien jaar geleden nooit verwacht dat ik dit zou zeggen maar: Italiaans. Ik vond vroeger pasta, pizza en lasagne helemáál niet lekker maar de laatste jaren is dat veranderd en kan ik echt genieten van een goede Italiaanse maaltijd. Ook de Italiaanse kunstwerkjes van Oliva hebben mijn hart echt veroverd.

Wat is je favo foodfilm? Le Chocolat! Dat vind ik echt een hele leuke en lieve film. Ik ben trouwens een paar jaar terug in dat dorpje geweest toen ik met Hans op vakantie was in Frankrijk. Wist je dat het daar helemaal niet bekend staat om die film, maar om een anijssnoepje die daar al jaren gemaakt wordt? 😀

Wat is je meest ultieme guilty pleasure? Frietjes. Geen twijfel over mogelijk. Met een kaassouflé of kalfskroket erbij.

Wie is je grootste inspiratiebron? Die heb ik niet echt. Wel haal ik echt veel van mijn recepten van diverse (food)blogs, dus je zou kunnen zeggen dat die wel een beetje een inspiratiebron zijn.

Thuis koken of uit eten gaan? Ik vind thuis koken en heel lang natafelen super leuk en gezellig, maar ook op een doordeweekse avond probeer ik zoveel mogelijk echt iets lekkers en gezonds te maken. Uit eten gaan vind ik heerlijk, maar het moet wel iets bijzonders blijven vind ik.

High end of low profile? Ik heb nog nooit bij een echte (bekende) sterrenkok gegeten, maar dat staat wel echt op mijn verlanglijstje! Aan de andere kant: als wij uit eten gaan vind ik het niet erg om geld uit te geven aan het eten of de wijn. Dus ik denk een beetje in het midden?

Oliva

Afgelopen December bij Oliva.

Wat is je lievelingsrestaurant? Oliva op de Witte de Witstraat in Rotterdam. Het eten, de wijn, de sfeer, de bediening. Alles daar is zo fijn en leuk en goed.

Boodschappen doe ik bij… De Albert Heijn, “De Meiden” op de markt & in de Markthal.

De Meiden hebben de fijnste groente & fruitkraam van de Rotterdamse markt.

De Meiden hebben de fijnste groente & fruitkraam van de Rotterdamse markt.

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is… …weer heel moeilijk om te kiezen! Maar ik denk dat ik ga voor de eerste keer dat ik bij Oliva at. (Jep, sorry, daar heb je hem weer!) Het waren vijf gangen met bijpassende wijnen en echt álles vond ik heerlijk.

Wat is je favoriete cocktail? De good old Mojito.

Koffie met George Clooney of Heston Blumenthal? Heston Wie?! Nooit van gehoord… George dus!

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken? Qua tools: de slowjuicer, de mixer & scherpe messen Qua ingrediënten: olijfolie, truffelolie, knoflook en de peper/zout/knoflookmix die echt elk gerecht op smaak kan brengen. (Thanks Winston ;))

Mijn favosnack is? Naturel ribbel chips! En droge franse worstjes. Mjamjam.

Wat zit er op jouw pizza? De allerlekkerste vind ik de Vitello Tonato pizza van Vapiano, dus tonijnmayonnaise & fricandeau.

Ik ben altijd in voor een kopje koffie!

Ik ben altijd in voor een kopje koffie!

Wat lust je echt niet? Mierikswortel vind ik echt heel vies. En er zijn ook wel dingen waar ik niet zo heel erg van hou (rijst bijvoorbeeld), maar die lust ik opzich wel.

Mijn favoriete foodblog is… bakkendebuurvrouwen.nl natuurlijk! 😉 En los van de zelfpromotie: lekkerensimpel.com en chickslovefood.com

Het gekste dat ik ooit gegeten heb is… Sprinkhanen en meelwormen. Het was voor een opdracht voor het vak Radio & TV op school en ik vond ze niet eens zo heel erg vies! Een beetje zoutig smaakt het.

Wat staat er op je food bucketlist? Eten bij Librije in Zwolle of bij Las Palmas in Rotterdam. En sushi eten met mijn zussen! 😉

Zo’n groot glas sap is een prima onbijtje

Ik kan niet leven zonder… Koffie en lekker eten met veel smaak. En de verse (groente)sapjes die we vaak maken met onze slowjuicer!



3 reacties op “TAG: 25 food vragen”

  1. Veerlez schreef:

    Ik heb normaal niet zoveel met de food tag, maar jou antwoorden zorgen ervoor dat ik zin krijg om in de keuken te staan, het moet niet gekker worden!

  2. Tamarah schreef:

    Oh, nu wil ik ook naar de markthal! Jammer dat het zo ver weg is haha.

  3. Dina schreef:

    Oooh my, een kommetje ‘appeltaart’. Klinkt goed. Heel goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *