Ben jij op zoek naar een container?

Er zijn ontzettend veel soorten containers. In verschillende maten, kleuren en materialen. Containers zijn handig om spullen of goederen in te vervoeren. Een container of zeecontainer is een gestandaardiseerde metalen kist. Door het gebruik van standaardafmeringen kan de container zowel over de weg als via het water worden vervoerd. Er zijn ook containers die per spoor worden vervoerd, zonder dat de goederen zelf hoeven te worden in- of uitgeladen. Vaak wordt er met een container veel voedingsmiddelen vervoert, zoals fruit, groente, vlees, vis, zuivel. Ook kleding, schoeisel en kleinere goederen worden ermee vervoerd. Het kan ook zijn dat je een afvalcontainer nodig hebt bij een verbouwing of verhuizing. Een grote afvalbak kan je huren bij de gemeente en scheelt een hele hoop ritjes naar het afvalstation.

In verschillende soorten en maten

Zo heb je de standaard afzetcontainers. Deze zijn multi-inzetbaar en geschikt voor allerlei vervoer en opslag. Zo heb je ook schroot-/metaalcontainers, portaalarmcontainers, perscontainers, laadvloeren, lichtgewicht containers, citycontainers, magazijncontainers en zeecontainers. Je hebt nog veel meer verschillende soorten containers die inzetbaar zijn voor jouw wens. Je kan gemakkelijk een container huren voor bepaalde projecten. Om te bepalen welke container je moet huren, is het belangrijk om te weten wat voor soort afval je hebt en hoeveel afval er gaat zijn. Als je een goede inschatting geeft, is het makkelijker te zien welke afvalsoort je voornamelijk aan te bieden hebt. De meest voorkomende containers voor verbouwingen of andere projecten zijn: bouw- en sloopafval containers, grofvuil container, puincontainer, houtafval container, gemengd tuinafval container, huisvuil container, groencontainer, grond afvalcontainer en dakafval container.

Wat mag er allemaal wel of niet in de container?

Het is belangrijk om afval goed te scheiden. Per afvalsoort is er een duidelijke lijst gemaakt met toegestaan en niet-toegestane materialen. Zo weet je precies wat er wel en niet in de container mag. De lijsten zijn te herkennen aan de groene en rode vinkjes bij de product omschrijving. Zo huur je nooit de verkeerde container. Je kan gemakkelijk een goedkope container huren in verschillende soorten en maten. Zo is de meest verhuurde container de 6m3 container. Deze container is voor de gemiddelde middelgrote klussen of verbouwingen. De container die je huurt kan iets afwijken in de maten. Dit is afhankelijk van de grofvuildiensten en milieustraten. Houd er ook rekening mee dat het afval maximaal 15 cm tot 20 cm mag uitsteken boven de rand (aan de bovenkant. Er mag niks uitsteken aan de zijkant, voorkant of achterkant.

Voor het plaatsen van een container heb je bijna nooit een vergunning nodig van de gemeente. Zeker niet wanneer je de container op eigen terrein plaats. De gemeente staat toe dat er op een openbare parkeerplaats gebruik wordt gemaakt voor een korte duur plaats van de container tijdens de verbouwing, renovatie of project.

Posts created 19

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top