Een zonnedak van Solinso is de mooiste oplossing

Een beter milieu begint bij jezelf. Een oude slogan die nog niets van waarde heeft verloren. Maar hoe dan? Je bent al tijden bezig om je afval goed te scheiden, je zorgt ervoor dat je de deur goed dicht hebt als de centrale verwarming aan staat en je doucht al korter en kouder dan je ooit hebt gedaan. Wat kun je dan nog meer doen? Veel! Je kunt, bijvoorbeeld, je hele huis eens goed laten isoleren. Dat levert al een groot verschil op. Maar ook het plaatsen van een sedumdak op je schuur kan een enorme impacht hebben. Als je dan ook nog kiest voor zonnepanelen dakpannen op je nieuwe huis, dan heb je het helemaal goed voor elkaar. Een zonnedak van Solinso is schitterend en ook nog eens heel duurzaam.

Waarom kiezen voor een zonnedak van Solinso?

Als je dan toch een nieuwbouwhuis laat bouwen, dan wil je dat, natuurlijk, in één keer goed doen. Het heeft geen zin om nu een tijdelijke oplossing te kiezen of om te gaan voor een lelijke oplossing. Want, laten we eerlijk zijn, de zonnepanelen die je overal ziet zijn nu niet bepaald een lust voor het oog. Ze zijn lelijk omdat ze zo afwijken van de kleur en de vorm van de dakpannen. Daar heeft Solinso wat op bedacht: het zonnedak van Solinso bestaat uit zonnepanelen die volledig geïntegreerd zijn in het dak. En daarom kiezen steeds meer mensen voor een zonnedak van Solinso.

Zorg voor groen!

Je kunt beginnen met het laten plaatsen van en sedumdak op het dak van je schuur. Dit zorgt ervoor dat bijen en vlinders een extra plek hebben om voedsel te vinden en daarbij is het een mooie manier om regenwater niet verloren te laten gaan. Maar je kunt nog meer doen. Zorg er, bijvoorbeeld, voor dat je tuin niet helemaal bestraat is. Misschien heb je een hekel aan tuinieren, maar daar is dan wel weer een oplossing voor te vinden. Het gaat erom dat de regen goed wordt afgevoerd én dat bijen en vlinders voldoende te eten hebben.

Verspil niks!

Regenwater is gratis. En ook al kost het drinkwater in Nederland niet al te veel, het is tóch zonde om dit goede water te gebruiken om je tuin water te geven. Wanneer je een regenton met kraantje plaatst kun je je gieter gemakkelijk vullen met regenwater. En dat is meer dan prima om de planten in je tuin water te geven. Er gaat dan geen water verloren!

Posts created 19

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top