Wordt de nieuwe fiets hybride?

Nederlanders fietsen nu eenmaal veel. Daarom weten wij ook veel van fietsen en zijn er talloze verschillende soorten en modellen. De traditionele fiets is nog steeds populair, maar de elektrische fietsen komen ook erg op. Er zijn modellen voor vrouwen, voor mannen en uniseks modellen. Er zijn stadsfietsen, fietsen gemaakt voor langere tochten en bakfietsen om de kinderen veilig mee te kunnen nemen. Zo kunnen we blijven opnoemen, maar het is handiger om het te hebben over een handige fietssoort waar iedereen wat aan heeft. Dit is dan ook wel de hybride fiets.

Hybride fiets

Een hybride fiets is eigenlijk een combinatie tussen een alledaagse stadsfiets en een sportfiets. Het is wat dikker dan een traditionele fiets, maar dunner dan een mountainbike. De fiets heeft smallere banden en een licht profiel. De fietser zit aardig rechtop tijdens het fietsen, wat weer fijn is voor het lichaam. Het is zelf ook een lichtere fiets, zelfs lichter dan een stadsfiets. Wat fijn is aan een hybride fiets is dat deze beschikt over vele versnellingen, van 21 tot 30. Hierdoor kan iemand in weer en wind in de juiste trapfrequentie met de juiste versnelling fietsen.

Een hybride fiets is mogelijk om te gebruiken in vrijwel alle situaties. Eens stadsfiets is bijvoorbeeld alleen voor kleinere afstanden, maar wel voor dagelijks gebruik. Een mountainbike is om lekker het bos door te cruisen, maar de hybride fiets is eigenlijk overal goed voor. Het is een alleskunner, wat gebruikt kan worden om ontspannen tochtjes te maken en om even sportief wat sneller te gaan. Met ‘sportief’ worden hier bijvoorbeeld fietsvakanties en langere afstanden bedoeld. Het wordt niet aangeraden om met een hybride fiets in het bos te rijden en over boomwortels en dergelijke te gaan. Daar is de fiets net wat minder bestand voor.

Wanneer iemand van plan is om een hybride fiets te kopen, wordt er wel aangeraden om met een aantal zaken rekening te houden. Bepaal bijvoorbeeld hoeveel versnellingen er echt nodig zijn. Iedereen die vaak de bergen in gaat of het heerlijk vindt om op fietsvakantie te gaan, zal meer versnellingen nodig hebben dan een fiets die toch wat minder kilometers rijdt. Bedenk ook of de fiets spatborden nodig heeft of een bagagedrager. Dit is allemaal wel extra gewicht, maar kan wel wat positieven met zich mee brengen. Dan nog de zithouding. Zoals gezegd, zit de fietser aardig rechtop bij een hybride fiets, maar het is ook mogelijk om wat meer naar voren te buigen. Het is maar wat de fietser fijn vindt.

Elektrisch

Net zoals vrijwel alle fietsmodellen momenteel, is de hybride fiets ook elektrisch beschikbaar. Dit zal het alleen nog maar makkelijker maken om de fiets te nemen. Iedereen die wel elektrisch wil rijden, maar liever geen hybride fiets wil, kan kijken bij een Cortina e bike. En zo kan iedereen weer lekker de weg op.  

Posts created 19

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top